The art of acting in a void
Torben Kjærgaard

 
Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg CI udstillingen The Art of Acting in a Void undersøger videokunstner Torben Kjærgaard den midaldrende mands mentale tilstande skabt af samfundets normer om parforhold/ familie og kampen for at skabe sig sin plads.

Det sker i tre korte videoer, som i et mørkt rum projekteres op i så stor størrelse, at beskueren står ansigt til ansigt med figurerne og deres simple fysiske aktiviteter.
Der skabes et direkte forhold figurer og beskuer imellem og dermed en fysisk fornemmelse hos beskueren af at være deltagende i filmenes universer - som deltager i dansen, i parrets intime aktiviteter eller som objekt for mandens ønske om at skabe kontakt.

De tre videoer i installationen bliver projekteret i et helt mørkelagt rum. Filmene kører i loop og foregår i et mørkt ikke-eksisterende rum. Dermed bliver projektionerne en integreret del af udstillingsstedet.

Om kunstneren
Torben Kjærgaard (f. 1971). Videokunstner. Uddannet på Glasgow School of Art. Har arbejdet med fotografi og video i en årrække. Vandt i marts 2009 Jury prisen på kortfilmsfestivalen '60 Seconds', der foregik i Københavns Metro. Vinderfilmen kan ses på udstillingen.

For nærmere information kontakt Torben Kjærgaard,
mail: torkjaer@hotmail.com
tlf. 3029 1160

Fernisering:
torsdag d. 7. januar kl. 17 ‐ 19

Udstillingsperiode:
7. – 30. januar 2010