Hidden Picnic
Maja Ingerslev

 
Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg CVideo: Symfonia. 2007. 14 min, Transmission 2005. 8,5 min, Gåsted 2005. 3 min.

Med videoinstallationen Hidden Picnic møder vi naturen imellem virkelighed og forestilling. Videoerne: Transmission, Symfonia og Gåsted viser skiftevis, hvordan umiddelbart små hændelser kan rumme en tilstedeværelse og et helt univers i sig selv.

Transmission transmitterer væksters og en stens hoppende, svævende og viftende bevægelser. En bregne der bevæger sig som den vinker. En sten der hopper. Vi har alle set bevægelser i naturen før, men når de isoleres træder der noget frem, der virker underlig ukendt, bevægelsen får sit eget liv og eksisterer ud over omgivelserne.

I videoen Symfonia møder vi insekter og en enkelt snegl, fremvist i en stor videoprojektion. Det er beretninger om eksistenser i færd med liv. I denne forstørrede udgave møder beskueren som en anden tommelise smådyrene ansigt til ansigt. Med krop og sanser kan beskueren møde denne verden for enten at forundres eller at frastødes.

I videoen Gåsted er kunstneren selv kommet i skjul i naturen i et mosklædt vandrende hus, med en forandret position og udsyn. Værket er både en beskyttelse imod naturen og en skabelse af sammenhæng med naturen på stedet. Det vandrende hus falder skiftevis i et med omgivelserne mellem store mosklædte sten i skovbunden, for derefter at løfte sig og gå rundt med et par ben, mens skyer danner det langsomt skiftende lys og rum i skoven.
Det, vi ser som vores omgivelser og naturen kan være et spejl på os selv, den krop og det syn, vi er født med som mennesker. I Hidden Picnic påvirkes beskueren af en poetisk stille verden, der stiller spørgsmål til hvordan vi ser os selv og hvilket tempo vi lever i og det udsyn det giver os. Det er en værdsættelse af den langsomme tilstedeværelse og det eventyrlige i virkeligheden.

Udstillingsperiode:
d. 28. maj - 20 juni 2010.

Åbningstider:
torsdag og fredag kl. 15-18, lørdag og søndag kl. 14-17

Eller efter aftale.