Vita Activa – People of Experience
Marie Rømer Westh

 
Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg CMed fokus på samtaler med graffitiskrivere i Berlin, Rom og Palermo har Marie Rømer Westh skabt en rumlig oplevelse af at være tilstede i en rundbordssamtale mellem forskellige personer, der fortæller om deres erfaringer med graffiti.

Med et tredimensionelt graffiti-tag placeret midt i udstillingsrummet søger den næsten billedløse installation at vække beskuerens egen forestilling om graffiti og på denne måde gøre oplevelsen af værket individuel på samme måde, som den er det for stemmerne i værket.

Værket er en refleksion over hvad den frie handling betyder for det enkelte individ, og understreger med sin titel, Vita Activa – People of Experience, en reference til den tyske filosof Hannah Arendt og hendes hovedværk: Vita activa oder Vom tätigen Leben fra 1960, (på dansk, Menneskets Vilkår) hvor den frie handling karakteriser individet, som ikke lader sig kontrollere af totalitære samfundsstrukturer, hvor der handles per automatik frem for selvstændig tænkning.

Westh har i flere værker beskæftiget sig med individet og det offentlige rum. Begrebet Vita Activa fungerer hos Westh som katalysator for en ny anskueliggørelse af graffiti, og af brugen af det offentlige rum. Videoinstallationen Vita Activa – People of Experience er, som i Arendts tænkning, en hyldest til refleksionen og den sunde fornuft, der sætter mennesket i stand til at træde et skridt tilbage fra verdens vrimmel og vælge, hvad det selv vil.

Om kunstneren:
Marie Rømer Westh er uddannet fra Det kongelige Danske Kunstakademi i 2002. Westh arbejder tværæstetisk indenfor videokunst og installation.
For mere info se: www.mariewesth.dk

Fernisering:
fredag den 23. april kl. 17-21

Udstillingsperiode:
24. april – 15. maj 2010


"Vita Activa - People of Experience" er en del af udstillingsrækken Ever Lasting Moments, hvor Pixel sætter fokus på performance, video og kunstformer i det urbane rum.
Udstillingen er støttet af Kunstrådet.