Another Domestic Wonder
Elin Kristine Kromann

 
Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg CI udstillingen ‘Another Domestic Wonder’ tager videokunstner Elin Kristine Kromann afsæt i skulpturen - et medium som hun arbejder med i en udvidet form. Hendes skulpturelle undersøgelser gennemføres med så forskellige materialeformer som hverdagens objekter og situationer, installation, performance og video. I sine værker undersøger hun paradokser som skulpturens temporale dimension og videobilledets volumen.

Kunstneren har her skabt et værk, som udstillingsstedet og tilskueren selv indgår i. Pixels lille rum er blevet pudset, så fliserne i loftet og det blanke grå gulv genspejler hinanden, tilskuerne og videoprojektionen. Projektionen er en næsten to timer lang ‘real time’ version af videoen ‘Another Domestic Wonder’. Filmen er et slags mininarrativ: på et køkkenbord smelter en tilfældigt efterladt isterning langsomt væk til en lille vandpyt. I isterningen og smeltevandet ser vi refleksionen af himmelens uendelige rum udenfor køkkenvinduet, som ganske langsomt ændrer sig i løbet af processen. I denne version af værket udvides disse rum og volumener gennem de forvrængede genspejlinger i galleriets gulv og loft.

Elin Kristine Kromann overfører her, som i flere andre af sine værker, undersøgelser af skulpturel karakter – ændring af volumen og dens forhold til rummet omkring – til videomediet. I videobilledet kan man skabe en ”fiktiv” volumen – det rum man vælger at indramme i billedet. Kromann benytter sig her af muligheden for at bearbejde, ‘modellere’, denne volumen ved hjælp af ganske enkle greb.

Udvidelsen af værkets varen til næsten to timer giver en meditativ effekt. Med det blotte øje opfatter man ikke umiddelbart forandringerne, men de minimale ændringer i lysforhold og smeltningens fremskriden, får det rum der reflekterer sig i isen og den voksende vandpyt, til konstant at forvandles. De små ryk der sker, som når isterningen vælter, kommer til at fremstå som kæmpe forskydninger, ikke blot i vandets volumen, men, på grund af de mange rum der spejles i hinanden, også i hele den volumen der er til stede i videoen, og i galleriets rum.

Elin Kristine Kromann er født i 1967 og uddannet ved kunstakademierne i Poznan, Malmö og København. Hun har deltaget i mange solo- og gruppeudstillinger i Danmark og internationalt.

 
Fernisering:
4. februar kl. 17-19.

Udstillingsperiode:
5. – 27. februar 2010.

Udstillingen er forlænget
til d. 27/2

Torsdag-fredag kl. 15-18
Lørdag kl. 14-17