Eyes For Ears
af Jérôme Fino (F)

 
Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg CPixel blænder op for en helt ny udstilling i særklasse skabt af den franske kunstner Jérôme Fino (F). Fino arbejder på tværs af flere medier med fokus på video‐ og lydkunst. I øjeblikket arbejder han med en række ”makro‐film” (video optaget i ultranærbilleder) under titlen Eyes For Ears. Pixel har den ekstraordinære glæde at kunne vise en helt ny af disse film. I filmene optræder en række musikere og lydkunstnere fra den eksperimenterende og elektroniske scene.

Fino oversætter i Eyes For Ears musik til et visuelt sprog i en krydsning mellem musik, performance, lyd‐ og videokunst. Filmenes ultranærbilleder skaber unikke universer af ukendte knapper og instrumenter, og en særlig taktilitet opstår. Man indlever sig som publikum til Finos makro‐film både i et visuelt og lydligt univers, hvor begge udtryk udfoldes og udfordres. Fino kombinerer ofte sine videoudstillinger med performances i form af musik/lydkunst‐ opførsler og live‐video transmisioner. Dette er også tilfældet i København, hvor Jérôme Fino i samarbejde med den franske musiker Yann Leguay som optakt til udstillingsåbningen opfører en performance‐koncert i Kunsthal Charlottenborg den 4. november kl 17.00.
Om kunstneren:
Jérôme Fino er uddannet fra ENSA de Bourges –  École Nationale Supérieure d’Art de Bourges i 2006. Fino arbejder tværæstetisk indenfor performance, lyd‐ og videokunst med base i både Berlin, Paris og Bruxelles. Hans film har kun én gang tidligere været vist i Danmark i forbindelse med performancefestivalen Moving Space på Frederiksberg, maj 2009. Han har optrådt og haft udstillinger og filmscreenings på anerkendte gallerier og udstillingssteder i Europa, herunder Urban Art Info, Berlin og Centre Pompidou, Paris. 
For mere om Eyes For Ears se: www.vimeo.com/jrm
 
Fernisering:
torsdag d. 5. november kl. 17 ‐ 20

Udstillingsperiode:

6. november ‐ 12. december 2009

Artist talk
v. Jérôme Fino,
d. 5. november kl. 18.00
(In English)

Performance‐koncert:
Mezzanin, Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2,
1051 København K.
Onsdag den 4. november 2009 kl. 17.00.

Eyes For Ears er en del af udstillingsrækken Ever Lasting Moments, hvor Pixel sætter fokus på performance som video‐ / mediekunst. Udstillingsrækken er støttet af Kunstrådet.