Metagraffiti – Graffiti Art Films

index List Videoinstallation, 23 kortfilm, 120:00 min., Dokument Press 2009
Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg C


Fernisering:
fredag d. 4. september kl. 17‐20


Udstillingsperiode:
5. – 20. september 2009


Udstillingens åbningstider: tors.‐fre. kl. 15‐18, lør. kl. 14‐17

Udstillingen er en del af udstillingsrækken Ever Lasting Moments, der tematiserer videobaseret performancekunst, og som støttes af Kunstrådet.Det er med stor glæde, at Pixel kan præsentere dansk debut på visningen af Metagraffiti – Graffiti Art Films samlet af graffitiekspert, redaktør og skribent på forlaget Dokument Press, Tobias Barenthin Lindblad (S).

Med navne som Nug & Pike (S), Akay (S), Blu (I), Demenz (D), Sketzh (DK) m.fl. viser Pixel en unik samling af film omhandlende graffiti, skabt af folk fra graffitimiljøet. Der er ikke tale om dokumentariske introduktioner til graffiti, men om en blanding af poetiske, reflekterende, humoristiske og til tider provokerende kortfilm. Alle tager afsæt i graffitiens grundelementer og bringer skiftevis det visuelle udtryk, energien og det performative i selve handlingen i centrum. Graffitifilm er en vigtig del af en lang tradition for dokumentation af graffiti, men i Metagraffiti – Graffiti Art Films spiller refleksionen, humoren og den udvikling graffitien har undergået de seneste 40 år en afgørende rolle. Med udstillingen Metagraffiti – Graffiti Art Films sætter Pixel en ny type videokunst på dagsordenen. Der vil på udstillingen være mulighed for selv at vælge, hvilke film man vil se, ligesom der vil være bogsalg fra Dokument Press med Metagraffiti – Graffiti Art Films iblandt.
Udstillingen er en del af udstillingsrækken Ever Lasting Moments, der tematiserer videobaseret performancekunst, og som støttes af Kunstrådet.

Film på udstillingen:
Art Less Polution af Alexandre Orion; Bildberättelse från Bronx af Lars Helander & Roland Odlander; Breaking E18 af Nug & Matthias Bäcklin; Cleaning Unit af PeTvå, Alpinski, G & Subjective; The Death of The Phonetic, The Rebirth of The Iconograffic af Daniel Tagno; Dressed for Succes af Akay; Hart Mops 1 af Richard Schwarz, Roko Kahlo & Jürgen Schimermann; History of Breakdance af Idee, Thomas Naumann & Jeremias Boettcher; King of the Line af Nug & Pike; L – Eine Stadt sucht einen Schierer af Richard Schwarz & React; Lär dig klottra 1 & 2 af Fredrik Katt; Magic Colorz af Blind Hazard Productions; Mini Graff af Sketzh; Muto af Blu; The Pen af Demenz; Pixa af Andreas Johsen og Teddy Goitom; Sign Jam af Metaflow; Spag af Nug; The Subconscious of Graffiti Removal af Matt McCormick; Three Days in A Letters World af Daniel Tagno.

For mere information, se www.dokument.org.

 

Graffiti‐seminar:
I forbindelse med udstillingen afholdes seminaret KEEP IT REAL! – et seminar om graffitiens potentialer, torsdag d.
10. september kl. 18‐21 på Overgaden. Institut for Samtidskunst, Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K.
Oplæg v. Claus Michael Pedersen (CMP), Tobias Barenthin Lindblad og Marie Rømer Westh.
Moderator: Mette Truberg.

http://www.dokument.org