Zwischenzeit
Matthias Wermke (D) / Mischa Leinkauf (D)

index List  
Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg C
“Der Film „Zwischenzeit“ erzählt keine Geschichte. Er beschreibt einen Zustand. Er ist eine Liebeserklärung an den Moment.” (M. Wermke / M. Leinkauf)
Det er med stor glæde, at Pixel præsenterer Danmarkspræmiere på det nye videoværk Zwischenzeit af Matthias Wermke (D) og Mischa Leinkauf (D). Med hjemmebyggede dræsiner indtager Wermke og Leinkauf det berlinske Ubahn‐ og jernbanenet i nattetimerne. Kørslerne er videofilmede og danner baggrund for videoinstallationen Zwischenzeit. En 3‐delt komposition, projekteret på tre af væggene i Pixels udstillingsrum, omslutter beskueren, som trækkes ind i en verden af realiserede forestillingsbilleder. Zwischenzeit er et poetisk mellemrum, pausen, øjeblikket, hvor de eksisterende regler for en stund opløses. Hvor en anden verden etablerer sig. En verden som på én gang er genkendelig og ukendt. Dræsinen markerer en ”driven” gennem byen på ellers utilgængelige steder. Med Zwischenzeit undersøger Wermke og Leinkauf regler og begrænsninger i det offentlige rum, og sætter momentvis disse ud af funktion. Zwischenzeit markerer et opgør med optrapning af sikkerhedsforanstaltninger, der i større og større grad begrænser den enkeltes muligheder for at handle frit i det offentlige rum. Det er markeringen af et poetisk ”nu” i kærligheden til øjeblikket. I den stille og ubemærkede indtagelse af et rum, som normalvis kendes gennem flygtig passage, efterlader Zwischenzeit beskueren i refleksiv eftertanke omkring potentialet i det ”mellemrum”, som defineres af afstanden mellem udgangspunkt og mål.

Om Kunstnerne:
Matthias Wermke:
Studerende ved Weisensee, School of Art and Design (KBH), Berlin. Bor og arbejder i Berlin og Istanbul.

Mischa Leinkauf: Studerende ved Academy of Media Art (KHM), Køln. Bor og arbejder i Køln og Berlin. Wermke og Leinkauf har siden 2005 i tæt samarbejde skabt videoværker som Trotzdem Danke! (2006) og Die Neonorangene Kuh (2005), der vinteren 2008 blev vist i Pixel. En række af deres værker vises på både internationale filmfestivaler og udstillingssteder. Zwischenzeit er første gang udstillet sommeren 2008 på MU Eindhoven i udstillingen Fundamentals – Legal and Less Legal Ways of Using Playgrounds.

Info: www.stopmakingsense.de
Fernisering:
Torsdag d. 29. januar kl. 17 ‐ 20
Udstillingsperiode:
30. januar – 28. februar, 2009.
Tors. og fre. kl. 15‐18, lørd. kl. 14‐17

Værkpræsentation:
v. Wermke og Leinkauf, d. 29. januar, kl. 17.30 (in English)
Udstillingen er kurateret af Susanne Hau og Marie Rømer Westh, der udgør Pixels udstillingsudvalg i 2008/2009. Udstillingsrækken: Moving Space har installation og det iscenesatte rum som overordnet tema og omdrejningspunkt. Nærmere info fås pr. telefon til enten
Marie Rømer Westh: 22140837 eller Susanne Hau på: 22435305.

Moving Space er støttet af
Kunstrådets Billedkunstudvalg
Et uddybende interview med kunstnerne om udstillingen kan læses i Kopenhagen nyhedsbrev her