”In memory of all those who work without ever getting a reward”
Af Lisa Strömbeck

En del af udstillingsrækken Moving Space støttet af Kunstrådet

Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg C
København / Copenhagen

Pixel: 29.10 - 22.11. 2008
-En video trilogi af Lisa Strömbeck (2007)


Åbningstider: Tors. Og Fre.: 16 – 19 Lør. 13-17. Ellers efter aftale. Gratis adgang. Læs anmeldelse fra Politiken her
 
En lille hund står overfor næsten overmægtige fristelser. I den ene video sidder han med en skive spegepølse på næsen, i den næste med et kæmpe fad med lækre pølser foran sig. I den tredje video ligger han ligesom korsfæstet af spegepølser på alle fire poter. Hunden venter på det givne tegn, hvor han skal få belønningen for sin indsats. Men minutterne går og intet sker. Den tålmodige lydighed føles som en visuel uendelighed og situationen føles mere og mere plagsom. Så tydelig er dominansen og magtrelationen i dette videoværk, at man næsten får gåsehud. Lisa Strömbeck har i sine seneste værker udforsket temaer som følelser, magtforhold og arketypiske reaktionsmønstre med hunden som objekt og performer. Strömbecks videoer er ofte performative forstået på den måde, at Strömbeck dokumenterer en iscenesat handling. I hendes seneste videoværker er handlingen altid udført af hunde.Med hunden som symbolsk substitut for det normative menneske-væsen, sætter Strömbeck med sine hunde-videoer kroppen i spil og kommenterer ud fra den iscenesatte handling på indgroede handlingsmønstre, kønsrollemønstre og krops-tabuer.

Pixel er stolt at præsentere en Danmarks premiere med denne tredobbelte visning af hundevideoerne, der tilsammen udgør trilogien: ”In memory of all those who work without ever getting a reward”, og vi er glade for at kunne præsentere værket som den første tre-fløjede videoprojektion i Pixel ever! Det bliver intet mindre en storartet. Kom til onsdagsfernisering d. 29.10.2008 kl 17-20, der vil som altid være kolde onsdags øl, artisttalk og rare mennesker ad libitum.

Udstillingen er kurateret af Susanne Hau og Marie Rømer Westh og er en del af udstillingsrækken: Moving Space, der har installation og det iscenesatte rum som overordnet tema og omdrejningspunkt.
Mere Info:
Kontakt: Susanne Hau på: 22 43 53 05 eller susannehau@gmail.com