”Ulve ser ikke X-faktor”
af
Tine Maria Beÿer
 
Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg C
København / Copenhagen


Fernisering den 8. oktober
kl. 17-20.
Åbent torsdag og fredag fra
kl 16-19, lørdag fra kl 13-17.

Gratis adgang

Artist talks ved udstillingens kunstner onsdag den 8. oktober kl 19.

Udstillingen: ”Ulve ser ikke x-faktor”, viser helt nye animationer af videokunstneren og tegneren Tine Maria Beÿer fra foreningen Fast Video.

Udstillingen " Ulve ser ikke x-faktor " skildrer med korte animationer, tegninger og tekst en menneskelig tilstand, der svinger fra det uinspirerede og stillestående til det livssultne og vågne. Animationerne handler om mental dovenskab, ambition uden lyst og stilstand overfor dyriskhed, positiv agression og vildskab. Animationen kommenterer på virkeligheden, ved at forenkle og skitsere arketypiske eller samtidige karaktertræk, som alle vil kunne genkende fra sig selv.

Tine Maria Beyer arbejder oftest med video-performance, men har nu fået liv i de tegninger som ellers har været illustrationer fra hendes ”humoristisk dagbog”, hvor Beÿer ironiserer og skitserer situationer fra sit eget liv. I udstillingen ”Ulve ser ikke x-faktor” har hun projekteret animation og tekst på hver sin væg for at lade værket indtage hele rummet og på den måde indvolvere beskueren på et fysisk plan også. Beÿer er blandt andre inspireret af David Shrigley’s banale og samtidig provokerende karakterer, der lever i et absurd univers, der dog alligevel trækker samfundskritiske paralleller til virkeligheden.

Selv om ulve ikke ser X-factor, så vil netop denne særlige faktor alligevel være at finde i dette finurligt lækre nye værk. Kom selv og se efter.