Bodyscape
af Ellinor Forsberg
Fritidens farve
af Anja Skole Ellegaard
index List  
Fast video / PIXEL
H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg C
København / Copenhagen

Fernisering
fredag d. 24. august kl. 17
2007

Åbningstiderne:
lø - sø 25.-26. aug kl 12-15
ma-ti 27.-28. aug kl 15-18

Bodyscape
En fotografisk billedeserie om fysisk nærvar og fravær

Ellinor Forsberg fotograferer et landskab og et menneske på en flertydig måde –med en stor interesse for kroppen. Billederne pirrer beskueren til at digte med på de almindelige og underlige situationer som fotoet viser et splitsekund af. I videoens tidsdimension udforsker hun still-fotografiernes fortællende egenskaber.
Hun laver billeder som støder sammen, twister og understreger hinandens former og historier.

Min fysiske tilstedeværelse i verden er et faktum. Hvis min masse har et hjem, kan min krop så være hjemløs? Hvor er mit landskab, mit ”Bodyscape”?
En begyndelse til en dannelse af eksistentiel fysisk identitet og et evighedes projekt om tid.

Ellinor Forsberg - ellinorforsberg@yahoo.com - tlf: 51 88 37 94

Fritidens farve

200 formelle feriefotografier

Fritidens farve af Anja Skole Ellegaard er en serie fotos som beskriver fritiden - den frie tid. Et forsøg på at beskrive det tidsrum i dagligdagen hvor man er mest fri. Arbejdsmetoden er at holde fri og fotografere undervejs -på gåture, sejlture, i en have, i et sommerhus osv. Det er formelle feriefotos, hvor en båd, en hæk og en mark bliver til billeder som nærmer sig det abstrakte.

Fritidens farve er inspireret af Monets ”rekreative” motiver som åkanderne, haven og en kvinde der går tur i et landskab. Ligesom impressionisterne har Anja Skole Ellegaard fremhævet motivets farve frem for dets fortællende indhold. Fritidens farve viser et afslappet og rekreativt blik, som nyder de former og farver som det møder undervejs.

Anja Skole Ellegaard