Fast video / PIXEL  

H.C. Ørstedsvej 66
1879 Frederiksberg C
København / Copenhagen

index List

"TAK FOR GOD RO OG ORDEN"

4 udstillinger i Pixel,
H. C. Ørstedsvej 66. st. tv.,
1879 Frederiksberg
Fredag d. 18. maj kl. 17 åbner den første,
og vi er stolte af at præsenterer værker af:

Pernille With Madsen,
Pia Rönicke,
Sonja Lillebæk Christensen,
Simon Dybbroe Møller,
Jan Danebod,
Vibeke Mejlvang og Sofie Hesselholdt,
Ulla Hvejsel,
Michael Mørkholt og Dagmar Krøyer,
Anja Skole Ellegaard
Camilla Rasborg

Fernisering og premiere:
Fredag d. 18. maj kl. 17

Åbningstiderne:
lørdag d. 19. maj + søndag d. 20. maj kl. 12-16
og mandag d. 21. maj + tirsdag d. 22. maj fra kl. 15-18.


"TAK FOR GOD RO OG ORDEN" er en anstændig og afvæbnende måde at afslutte en civiliseret debat ved et møde – ofte et møde med en dagsorden og med faste regler for kommunikation og opførsel. Udstillingsrækken i Pixel diskuterer hvad det er for materielle og mentale rammer vi lever inden for – og hvordan de regulerer vores adfærd og syn på omgivelserne.
TAK FOR GOD RO OG ORDEN er en hyldest til tanker der eksisterer som effekt af effektivitet og reaktion på rationalitet.
Værkerne i denne første udstilling stiller spørgsmålstegn ved strukturer som er usynlige og alligevel styrende for vores liv. Der er video, som trækker tæppet væk under én, rum-forvirrende installation og satirisk keramik. Der er gakket og menings-kollapsende lyd, iscenesættelse af kontrol over tingene, aftryk af hverdagsrum og meget mere. Værkerne åbner for et terræn, der sætter værdier, kontrol og fornuft til en debat hinsides god ro og orden.


TAK FOR GOD RO OG ORDEN er kurateret og arrangeret af billedkunstnerne Dagmar Krøyer, Anja Skole Ellegaard og Camilla Rasborg, som alle har gået på Det Jyske Kunstakademi.
For yderligere information, kontakt:

Dagmar Krøyer dkroeyer@hotmail.com 28 59 11 50
     
Camilla Rasborg camillarasborg@hotmail.com 26 13 29 82

Information om de nęste 3 udstillinger her


 

Pernille With Madsen:
"DR-Byen 2007. Fire scener fra det nye DR byggeri i Ørestaden"

(video-installation)

De siger de har fået lavet om! Hver aften sender de billeder af nye rum ud i min stue. Min sofa kommer til at se sært indelukket ud. Jeg får adressen og tager derud. En vagt fortæller mig at det er forbudt at filme i TV-byen. Det er af hensyn til sikkerheden og de kendte. Nu er jeg helt meta-svimmel. Jeg geniscenesætter en iscenesættelse jeg allerede ikke kan overskue.

 

 
 

Pia Rönicke:
"Zonen"

(Video)

Tre unge arkitekter går rundt i et område som de vil forvandle til boligområde for 20.000 mennesker. Filmen bygger på deres teoretiske jargon og bliver en kommentar til forholdet mellem utopiske idéer og deres udførelse. Noget infrastruktur findes allerede i zonen, men det virker som en underlig blanding af fiktion og virkelighed. Pia Rönicke undersøger hvordan 1900-tallets utopier ser ud “på papiret" og “i virkeligheden".

 

 
 

Sonja Lillebæk Christensen:
"Welcome to My Nightmare"

(Video)

Et view ud over togspor og en stor rødlig himmel hvor solen er ved at gå ned bag skyerne. Drømmende og lidt spøgelsesagtigt kører der tog i forskellige retninger. Samtidig kører tekst over skærmen og fortæller en historie. Historien er en erindring om en oplevelse fra Alaskas kyst ombord på et kabelskib. Personen fortæller om en oplevelse der på skift sår tvivl om hvad der egentlig sker. Er det en drøm, hallucination eller en konkret oplevelse? På lydsiden fylder Heavymetal ørerne.

 

 
 

Simon Dybbroe Møller:
"It is that feeling I have had all my life"

(Video)

Videoen viser et barn der leger. Langsomt "afsløres" den ofte usynlige arv fra modernismen -som også i dag former vores omgivelser og præger de rammer som ens krop og tanker kan operere indenfor. Simon Dybbroe Møller er optaget af konspirationsteorier og skjulte sammenhænge og betydninger. Af at rationalitet og mystik, det konceptuelle og det følsomme, ikke nødvendigvis er adskilte størrelser.

 

 
 

Jan Danebod:
"Wanna be cowboys" (Installation)

(Installation)

Wanna be cowboys i utilregneligt landskab. Medieret virkelighed og overvågede løgnehistorier. Statsmonopoleret statistisk sandhed pakket ind i udenrigspatetisk sikkerhedspolitik. Endnu et set up til lejligheden, med ret til ikke at udtale sig.

 

 
 

Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang:

(Installation)

Sort og hvidt tableau. Oprejste former i formation. Hætteklædt borgmester, flettede hjerter...og stor ro og orden.

 

 
 

Ulla Hvejsel:
"Cabaret of war - et skyggespil"

Til udstillingen vil Ulla Hvejsel præsentere uddrag fra hendes "Cabaret of War", der er en samling af vittigheder fra krigsfilm sat sammen til en lystig kabaret. Denne kabaret bliver sat op med virkelige mennesker og levende musik i efteråret 2007, men til lejligheden her opføres et skyggespil, hvilket også har været en populær udtryksform for tidligere tiders kabaret’er.

 

 
 

Michael Mørkholt og Dagmar Krøyer:
"The Wildlife Pet Solution"

(Video-installation)

The Wildlife Pet Solution er en kort animationsfilm hvor samplede dyr udgør både billed - og lydside. En rap af diverse dyrelyde danner et komisk abstrakt og koncentreret stykke computermusik – og animationsfilmen er et bud på en visualisering af det univers som lyden skitserer. Dyrene har umiddelbar underholdningsværdi. Hurtige klip, farver og effekter gør det kompakt. Værket vil gerne være vildt, men er samtidigt kontrolleret. Fuldstændig ligesom vildskab man har set i tv.

 

 
 

Anja Skole Ellegaard:
"Arbejdsdirektoratet, A-kassen, Jobcentret og Ydelsesservice"

(Frottage)

Foran indgangen til Arbejdsdirektoratet, A-kassen, Jobcentret og Ydelsesservice har Anja Skole Ellegaard lagt et stykke papir og med tyk blyant gnedet et aftryk af hvert sted. Et forsøg på at lave et aftryk af dét som på én gang sikrer økonomisk tryghed og samtidig truer med at rive denne tryghed bort hvis bestemte regler ikke overholdes. Et billede af dét som prøver at regulere ens adfærd og derved sætter et aftryk i ens handlinger, økonomi og følelsesmæssige tilstand.

 

 
 

Camilla Rasborg:
"Platform"

(Installation)

Platform består af en hylde, beklædt med græsgulvtæppe, hvorpå der står en scenebagvæg og optræder forskellige figurer, effekter og lyd. En kvinde på en græsslåmaskine er i gang med at planere urskoven i hendes hoved, en lille pige forsøger at få noget til at gro uden for kulissen og en sommerfugl føler sig rundtosset ved at bo i en have.


 
 

De næste 3 udstillinger i udstillingsrækken
TAK FOR GOD RO OG ORDEN:

SÅ DET ER JO GODT NOK
af Dagmar Krøyer

25. – 28. maj 2007

lørdag d. 26. maj + søndag d. 27. maj kl. 12-16
og
mandag d. 28. maj kl. 15-18
Fernisering fredag d. 25. maj kl. 17.


FØLELSEN AF IKKE AT VIDE HVOR MAN SKAL BO
af Anja Skole Ellegaard med Morten Goll/Joachim Hamou

1. - 4. juni 2007

Lørdag d. 2. juni + søndag d. 3. juni kl. 12-16
og
mandag d. 4. juni kl. 15-18
Fernisering fredag d. 1. juni kl. 17


I’VE GOT THE POWER!
af Camilla Rasborg

8. – 11. juni 2007

Lørdag d. 9. juni + søndag d. 10. juni kl. 12-16
og
mandag d. 11. juni kl. 15-18
Fernisering fredag d. 8. Juni kl. 17.


Tilbage Til Top